Addero AS har blitt Premium Partner for PowerOffice Go - Addero AS

Benytt deg av et skybasert regnskapsprogram

Det er utvilsomt mange fordeler med å benytte seg av de forskjellige skytjenestene som finnes. Være seg kontorpakkeløsninger, lagring, fildeling eller regnskap, for å nevne noen. Tjenestene er utallige, og siden stort sett alle i en eller annen form er på nett, er det ingenting som tilsier at denne trenden noensinne kommer til å snu igjen.

Modulbaserte løsninger

Blant de mest kjente fordelene finner man at tjenesteleverandøren sørger for alle oppgraderinger fortløpende, og det er også disse som sørger for regelmessig sikkerhetskopiering. For en profesjonell aktør er dette gull verdt, da de fleste kontorløsningene kommer i modulbaserte løsninger, slik at man kun betaler for den tjenesten man til enhver tid har bruk for.

Hvis man for eksempel kun trenger fakturering kan man få det, eller man kan supplere med et fullverdig regnskapsprogram. Her kan man så legge til personalstyring, lønn, lager, ja til og med egne moduler for integrasjon direkte mot kassaløsninger og nettbutikker finnes. Alt integrert i en og samme pakkeløsning.

Alt dette er ekstremt genialt, og gjør arbeidsdagen betraktelig lettere for svært mange som benytter seg av disse løsningene. Dessuten er det betryggende å vite at så lenge man kun har en enkelt leverandør å forholde seg til, er sannsynligheten også større for at alle fremtidige integrasjoner også vil være kompatible. Videre trenger man bare en datamaskin med tilgang til internett for å kunne logge seg på og arbeide fra, nær sagt, hele verden.

Roll-back funksjon

Et annet aspekt som kan være verdt å ta med i betraktning er hvis tjenesteleverandøren også har en såkalt «roll-back» funksjon, altså at man kan tilbakestille systemet i tid, dersom noe skulle gå virkelig galt. Et eksempel på dette er hvis en ansatt uheldigvis utilsiktet skulle komme til å trykke på en lenke i en e-post som gir en eller annen form for skadevare tilgang til systemet, i verste fall det vi kjenner som «ransomware», eller «løsepengevirus» på norsk. Et slikt angrep krypterer alle filer i systemet, og for en mindre bedrift kan dette være katastrofalt. Ved valg av riktig leverandør av skytjenester bør det være mulig å «rulle tilbake» til det tidspunkt uhellet skjedde, og så rekonstruere alle data derfra.

Er ikke dette mulig er det ingen annen vei utenom enn å tilbakeføre en sikkerhetskopi, og håpe denne ikke inneholder samme løsepengevirus som det som krypterte filene i utgangspunktet slik at det ikke skjer igjen.

Nå skal det sies at de fleste som leverer kritiske tjenester på internett nok også har en eller annen form for beskyttelse mot nettopp denne type hendelser, men det som de imidlertid ikke kan beskytte seg mot er eventuell nedetid, eller direkte avbrudd i tjenesten, enten som følge av brudd i internettforbindelsen eller andre hendelser utenfor deg som kunde eller leverandørens rekkevidde.

Dette kan ha mange årsaker, men nedetid hos internettleverandøren er ikke uvanlig, eller det kan oppstå feil i egen infrastruktur, som for eksempel i en ruter eller modemet som står for selve tilkoblingen mellom det lokale nettverket og internett. I de fleste tilfeller vil dette kunne omgås ved å enten ha en parallell internettoppkobling, eller i verste fall kan man bruke en mobil Wifi tilkobling enten i form av en ruter med eget mobilt bredbåndsabonnement eller man kan sette opp en eller flere mobiltelefoner til å dele internett tilkoblingen sin via Wifi. Et såkalt «hot-spot». Ulempen med disse er at de ofte er både dyre og forholdsvis trege, men i nødstilfeller vil det kunne fungere over kortere perioder.

Ta gjerne kontakt for en snakk om hvilke løsninger som tilbys, og ha en plan klar på forhånd om hvilke tiltak som må tas i tilfelle nedetid. Det kan være kritisk! Les mer om det skybaserte regnskapssystemet PowerOffice Go som vi benytter oss av her.

Har du noen spørsmål?

Addero AS bistår små og mellomstore bedrifter som er ute etter resultatforbedringer, forenklinger og vekst. Da er det viktig med et solid ført regnskap, og det kan vi hjelpe deg med. Vi ivaretar og analyserer ditt behov på best mulig måte, og har fokus på å være en god sparringspartner.

Vi benytter oss av digitale og skybaserte verktøy, så vi har ingen begrensninger på hvor du sitter i landet. Vi har bevilling fra Finanstilsynet, er medlem av Regnskap Norge og er underlagt strenge bransjekrav og kontroll. Dette sikrer trygghet og kvalitet for deg som kunde.

Vurderer du å engasjere et eksternt regnskapsbyrå? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat! Fortell oss om dine behov og ønsker, så finner vi en løsning sammen. Kontakt oss her.