Hvorfor bør man benytte seg av et eksternt regnskapsbyrå?

Det finnes i dag et vell av muligheter for små og mellomstore bedrifter til selv å føre regnskapet hvis de ønsker dette. Både på nettet og i egen infrastruktur, og alt fra helt enkle fakturaprogram til avanserte regnskapssystemer finnes. Prisnivået er det heller ikke noe å si noe på – under forutsetning av at man har den nødvendige kompetansen. Hvilket kan være litt av en utfordring, og dessverre ser man ofte at de mindre bedriftene overvurderer egne evner i så måte, noe som kan gjøre en i utgangspunktet billig tjeneste betraktelig mer kostbar enn opprinnelig tiltenkt. I tilknytning til regnskap er områder som skatt, merverdiavgift og lønn med a-melding komplisert for en ikke regnskapskyndig. 

Gode kunnskaper

Regnskapsføring er et fag med bevilling fra Finanstilsynet med strenge krav, blant annet til etterutdanning med 77 timer på ulike fagområder i løpet av løpende 3-års periode. Så regnskapsføreren skal kunne faget godt. Ikke bare skal den som fører bedriftens regnskap ha kunnskap om hvilke tjenester og varer som skal føres under de forskjellige posteringene, det er også en rekke frister å forholde seg til. Så selv om det er fristende å spare noen kroner på å føre regnskapet på egenhånd vil det å bruke en ekstern regnskapsfører på sikt sannsynligvis være en bedre løsning. Både i forbindelse med det administrative og ikke minst det økonomiske.

Bruker man en ekstern regnskapsfører frigjør man ikke bare egen arbeidstid som sikkert kan brukes til andre ting, man kan også være sikker på at den som fører regnskapet for bedriften faktisk har både den kompetansen og kunnskapene som skal til for å sikre bedriften et så riktig resultat som mulig. Noe som kan gi større gevinst i den andre enden enn når man selv utfører dette. Trenger du regnskapsfører? Eller kan du gjøre jobben selv? Test deg selv her.

Kvier seg for kostnaden

Det å benytte seg av et eksternt regnskapsbyrå innebærer ofte en kostnad mange, spesielt mindre bedrifter som for eksempel enkeltpersonsforetak kvier seg for å ta, men også i disse tilfellene finnes det kombinasjonsløsninger som kan bidra til å senke denne kostnaden betraktelig. De fleste regnskapsbyråene bruker løsninger som lett kan integreres med andre løsninger, slik at man selv kan føre deler av regnskapet, som så det eksterne byrået ser over og gjør eventuelle endringer i dersom dette er nødvendig.

God sparringspartner

Et annet aspekt ved det å benytte seg av en ekstern regnskapsfører er at en slik aktør ofte også har opparbeidet seg solid viten om det å drive en bedrift generelt, og kan bistå med andre oppgaver utover det å bare føre regnskap. Ikke bare kan de se problemstillinger og løsninger man ofte selv overser, de kan også fortelle bedriften hvordan man kan unngå disse i utgangspunktet, eller henvise til noen som kan gjøre det for dem.

Videre kan en regnskapsfører være en god sparringspartner for mindre og mellomstore bedrifter, og gi råd i de tilfeller dette føles nødvendig.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Addero AS bistår småbedrifter som er ute etter resultatforbedringer, forenklinger og vekst. Da er det viktig med et solid ført regnskap, og det kan vi hjelpe deg med. Vi ivaretar og analyserer ditt behov på best mulig måte, og har fokus på å være en god sparringspartner.

Vi benytter oss av digitale og skybaserte verktøy, så vi har ingen begrensninger på hvor du sitter i landet. Vi har bevilling fra Finanstilsynet, er medlem av Regnskap Norge og er underlagt strenge bransjekrav og kontroll. Dette sikrer trygghet og kvalitet for deg som kunde.

Vurderer du å engasjere et eksternt regnskapsbyrå? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat! Fortell oss om dine behov og ønsker, så finner vi en løsning sammen. Kontakt oss her.

Kundeuttalelser

Har bare lyst til å skryte litt av dere i Addero! Jeg lar meg stadig imponere over hvor raskt jeg får tilbakemelding når jeg kommer med mine spørsmål, og ikke minst hvor utdypende og tydelig dere svarer. Nå senest vedrørende dette med lønn versus utbytte. For meg som er ganske uinnvidd når det gjelder en del regnskapsfaglige saker føles det veldig betryggende å kunne lene meg på deres fagkunnskap og ekspertise. Det sies at gode råd er dyre, men min erfaring som kunde hos dere er at gode og enkle råd ofte kommer uten at jeg en gang ber om det, og det setter hvert fall jeg veldig stor pris på!

Vi føler oss ivaretatt hos Addero og at de følger opp. Alltid lette å få tak og responderer kjapt på epost. Tilbyr gode løsninger!

Vi i Bright skiftet til Addero og systemet Poweroffice i mai i år, og gjorde en bortimot feilfri overgang. I tiden etterpå har vi hatt et hyggelig samarbeid, med oversiktlig og oppdatert oversikt, og hvor det (nesten) er blitt moro med regnskap. Det har det ikke vært før! Vi er veldig fornøyd med Addero.
Addero gir oss god veiledning og finner alltid en løsning. De er raske på å svare og gir oss en økonomisk trygghet.
Vår opplevelse av Addero er at det er folk som vet hva de driver med, personlig service og god oppfølging.
Det å bytte regnskapsfører til Addero er noe av det smarteste jeg har gjort. Profesjonelt, men samtidig med personlig oppfølging på regnskap og rådgivning, med et nettbasert system det er enkelt å forholde seg til. Tusen takk for strålende oppfølging, alltid raskt og effektivt.
Med Addero som leverandør på regnskap, lønn mv, og som en alltid tilgjengelig sparringspartner med fokus på kundens behov, er vi i trygge hender. Vi opplever at Addero tilfører oss som kunde en merverdi som rådgivere, i tillegg til at regnskapet alltid er ajour. Deres valg av fremtidsrettede systemer som er lett tilgjengelige for oss som brukere, gir oss en super match!
Det har vært ren lykke å flytte til Addero, og jeg anbefaler dere til alle.